Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Κερί στα ρούχα!

Σε  περίπτωση που στάξει το κερί πάνω στα ρούχα σας μην ανησυχήσετε! Μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω μια χαρτοσακούλα ή εφημερίδα και να το σιδερώσετε με καυτό σίδερο! Οι λεκέδες από κερί με αυτόν τον τρόπο βγαίνουν πολύ εύκολα!

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Φυσικό αρωματικό αυτοκινήτου!

Αρωματίστε το αυτοκίνητό σας φυσικά, με βανίλια! Πάρτε μια αμπούλα βανίλιας από το ντουλάπι της κουζίνας σας και διασκορπίστε τη σκόνη στα πατάκια του αυτοκινήτου. Από τότε, θα υπάρχει μια ευχάριστη, διακριτική και όχι κουραστική μυρωδιά βανίλιας που σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορείτε να την ανανεώνετε!

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ταχίνι: η έξυπνη τροφή!

Το ταχίνι ως γνωστό προέρχεται από το σουσάμι και περιέχει  ω-6 λιπαρά οξέα μειώνοντας την   «κακή»  χοληστερόλη. Συγχρόνως, αποτελεί σημαντική πηγή βιταμινών όπως η βιταμίνη Ε που ενεργεί αντιοξειδωτικά  και συμβάλλει στην πρόληψη των θρομβώσεων. Επίσης, ενισχύει σημαντικά την αντιοξειδωτική προστασία του δέρματος, μειώνοντας σοβαρά την πιθανότητα εμφάνισης δερματικών παθήσεων και επιβραδύνοντας τη γήρανση των κυττάρων του δέρματος και της επιδερμίδας. Επιπλέον, περιέχει θειαμίνη (σημαντική για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος), σίδηρο (τονώνει τη σημαντική και πνευματική ενέργεια), φώσφορο και ασβέστιο (για γερά οστά και δόντια). 
Το ταχίνι λειτουργεί ευεργετικά όταν τρώγεται καθημερινά σε ποσότητα μίας κουταλιάς του γλυκού! Για όσους η γεύση του είναι δύσκολη δοκιμάστε το με λίγο μέλι!

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η αναγκαιότητα του πυροσβεστήρα!

Όλοι γνωρίζουν ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη πυροσβεστήρα τόσο στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητο. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι ότι στα "ψιλά" γράμματα των συμβολαίων με τις ασφαλιστικές εταιρίες για την ασφάλεια πυρός,  σε περίπτωση φωτιάς δεν σε καλύπτουν εάν δεν υπήρχε ήδη πυροσβεστήρας στο σπίτι! Επιπλέον, το κόστος ενός μεγάλου φορητού πυροσβεστήρα είναι ~ 30 ευρώ. Αχρείαστα να είναι και η πυρασφάλεια και οι πυροσβεστήρες αλλά ας προσέχουμε για να έχουμε!

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πώς να φτιάξετε άλμη για τη φέτα!

Η άλμη είναι το καλύτερο μέσο για να διατηρήσετε τη φέτα! Σε περίπτωση  λοιπόν που δεν προμηθευτήκατε άλμη ή σας τελείωσε, φτιάξτε την εσείς! Βράστε έτσι αλάτι με νερό!Σε αναλογία περίπου 1 lt νερό με ~100 gr. αλάτι  θερμαίνετε το διάλυμα μέχρι να βράσει. Στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει για να βάλετε τη φέτα.