Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ώρα για γλυκό!

Δοκιμάστε να σερβίρετε στους καλεσμένους σας ένα γλυκό τόσο δροσερό, καθόλου λιγωτικό και συγχρόνως υγιεινό! Σερβίρετε λοιπόν σε ατομικά μπωλ, γιαούρτι στραγγιστό (ακόμη και με 2% λιπαρά) και από πάνω περιχύστε 2 κουταλάκια από το γλυκό του κουταλιού φράουλα!! Σίγουρα κάποιοι θα ζητήσουν και δεύτερο!

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Επιλέξτε φυτά για τον δικό σας Μεσογειακό Κήπο!

Τώρα που μπήκε η άνοιξη ή και από πιο πριν ακόμη, θα σκεφτήκατε να φτιάξετε τον κήπο του σπιτιού ή του εξοχικού σας, βάζοντας καινούργια φυτά! Ευκαιρία λοιπόν, να φτιάξετε τον δικό σας Μεσογειακό Κήπο, χρησιμοποιώντας ελληνικά φυτά που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε περιποίηση! Επιλέξτε φυτά αρωματικά όπως η λεβάντα, το θυμάρι, ο βασιλικός, ο δυόσμος, το δενδρολίβανο, η ρίγανη, το φασκόμηλο και πολλά πολλά άλλα που θα σας μαγεύουν καθημερινά με τις μυρωδιές τους!

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ιδέα για δροσερή σαλάτα!

Μια παραλλαγή του τζατζικιού....μόνο που αντί για φρέσκο αγγουράκι, βάζουμε αγγουράκι τουρσί σε κομματάκια και τρίβουμε και καρότο. Θυμίζει ίσως την σως μαγιονέζας με  αγγουράκι τουρσί που έχουν τα burgers! Αξίζει να την δοκιμάσετε! Δε θα ξεκολλάτε!

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Μοναδικές κορνίζες στην κυριολεξία!

Δημιουργείστε εσείς τις κορνίζες του δωματίου, του γραφείου ή όποιου άλλου χώρου θέλετε, βάζοντας το γούστο σας, το μεράκι σας και πάνω απ΄όλα την τέχνη σας! Φτιάξτε κορνίζες με κολάζ! Αρχικά επιλέξτε εικόνες από περιοδικά και εφημερίδες που σας αρέσουν και κολλήστε σε μια κόλλα χαρτί, σε έκταση ανάλογα με το πλαίσιο της κορνίζας που επιλέξατε! Είναι ωραία ιδέα ακόμη και για δώρο!


Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ανοίξτε μπύρες!

Το καλοκαίρι έρχεται και κάποιοι προτιμούν τις μπυρίτσες! Σε περίπτωση που ξεμείνετε από ανοιχτήρι και δεν έχετε ούτε αναπτήρα για να ανοίξετε το μπουκάλι της μπύρας σας, χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος από ένα κουτάλι ή πιρούνι!

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Για πίτες τραγανές!

Για πίτες, τυροπιτάκια και τάρτες τραγανές βάλτε λίγο ούζο, τσίπουρο ή τσικουδιά (2 κουταλάκια του γλυκού ή και λίγο παραπάνω) στο μείγμα της ζύμης!

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Μύγδαλααααααααααα!

Τα αμύγδαλα είναι πολύ γευστικοί ξηροί καρποί που χρησιμοποιούνται στα γλυκά, συνοδεύουν το αλκοόλ και συνήθως όλο και κάποια ποσότητα υπάρχει σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας. Γνωρίζουμε όμως πόσο ευεργετικά δρουν στον οργανισμό? Τα αμύγδαλα λοιπόν προστατεύουν από καρδιοπάθειες και τον διαβήτη, δρούν ως ασπίδα κατά των ιώσεων, του κρυολογήματος και της γρίπης και βεβαίως έχουν λιποδιαλυτική δράση!!