Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Λιβανέζικη σαλάτα για το Σαββατοκύριακο!

Ετοιμαστείτε να φτιάξετε μια σαλάτα λιβανέζικης καταγωγής, το Ταμπουλέ!  Υπάρχουν διάφορες εκδοχές όπως αυτή με κους κους, αλλά η αυθεντική είναι με το ψιλό πλιγούρι.

Υλικά
1 κούπα πλιγούρι ή 1 συσκευασία κους κους
2-3 ντομάτες
σχεδόν δύο κούπες μαϊντανό  ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
χυμός 2 λεμονιών
ελαιόλαδο
Αλάτι


Διαδικασία 
  • Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε βραστό νερό για 1 ώρα.
  • Το σουρώνουμε μέχρι να στραγγίσει καλά.
  • Κόβουμε τις τομάτες σε μικρούς κύβους χωρίς το εσωτερικό.
  • Κόβουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε  στο πλιγούρι, ανακατεύοντάς τα.
 Σημείωση: Αν επιλέξετε το κους κους  δε χρειάζεται τόση ώρα η προετοιμασία, απλά μαγειρέψτε το σαν κριθαράκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου