Ετοιμαστείτε να φτιάξετε μια σαλάτα λιβανέζικης καταγωγής, το Ταμπουλέ! Υπάρχουν διάφορες
εκδοχές όπως αυτή με κους κους, αλλά η αυθεντική είναι
με το ψιλό πλιγούρι.
Υλικά
1 κούπα πλιγούρι ή 1 συσκευασία κους κους
σχεδόν δύο κούπες μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
χυμός 2 λεμονιών
ελαιόλαδο
Αλάτι
Διαδικασία
- Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε βραστό νερό για 1 ώρα.
- Το σουρώνουμε μέχρι να στραγγίσει καλά.
- Κόβουμε τις τομάτες σε μικρούς κύβους χωρίς το εσωτερικό.
- Κόβουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στο πλιγούρι, ανακατεύοντάς τα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου