Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ταχίνι: η έξυπνη τροφή!

Το ταχίνι ως γνωστό προέρχεται από το σουσάμι και περιέχει  ω-6 λιπαρά οξέα μειώνοντας την   «κακή»  χοληστερόλη. Συγχρόνως, αποτελεί σημαντική πηγή βιταμινών όπως η βιταμίνη Ε που ενεργεί αντιοξειδωτικά  και συμβάλλει στην πρόληψη των θρομβώσεων. Επίσης, ενισχύει σημαντικά την αντιοξειδωτική προστασία του δέρματος, μειώνοντας σοβαρά την πιθανότητα εμφάνισης δερματικών παθήσεων και επιβραδύνοντας τη γήρανση των κυττάρων του δέρματος και της επιδερμίδας. Επιπλέον, περιέχει θειαμίνη (σημαντική για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος), σίδηρο (τονώνει τη σημαντική και πνευματική ενέργεια), φώσφορο και ασβέστιο (για γερά οστά και δόντια). 
Το ταχίνι λειτουργεί ευεργετικά όταν τρώγεται καθημερινά σε ποσότητα μίας κουταλιάς του γλυκού! Για όσους η γεύση του είναι δύσκολη δοκιμάστε το με λίγο μέλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου